Εξοπλισμός φαρμακείου

εξοπλισμός φαρμακείου - επιδαπέδια βιτρίναΜε το όρο "εξοπλισμό" εννοούμε οποιοδήποτε φυσικό στοιχείο έχει τοποθετηθεί και χρησιμοποιείται σε έναν επαγγελματικό χώρο, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Στην προκειμένη περίπτωση ο εξοπλισμός φαρμακείου μπορεί να περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους, μια σειρά από έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σύστημα ασφαλείας και συστήματα φωτισμού, ψύξης και θέρμανσης.

Τί περιλαμβάνει
Ένα φαρμακείο που θέλει να είναι σύγχρονο, πρέπει να έχει καλά σχεδιασμένο τον εξοπλισμό του. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, μπορεί να γίνουν βελτιώσεις και επεκτάσεις στον ήδη υπάρχον. Ο εξοπλισμος φαρμακειου μπορεί να αποτελείται από:
  • Ντουλάπια και ράφια αποθήκευσης.
  • Συρταριέρες για τοποθέτηση φαρμάκων.
  • Πάγκους για την εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Πάγκους εργασίας του προσωπικού.
  • Ψυγεία για την αποθήκευση ευπαθών προϊόντων.
  • Ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως υπολογιστές, δίκτυο οθονών προβολής, ηλεκτρονικές σημάνσεις κ.τ.λ.
  • Ρομποτικά συστήματα.
  • Επίτοιχες ή επιδαπέδιες βιτρίνες.
  • Σύστημα φωτισμού.
  • Σύστημα θέρμανσης-ψύξης.
  • Εξωτερικές και εσωτερικές επιγραφές.
  • Σύστημα ασφαλείας.
Η κάθε μια από τις παραπάνω παραμέτρους παίζει τον δικό της ρόλο στην λειτουργικότητα, την αισθητική και την συνολική εντύπωση που σχηματίζουν οι επισκέπτες του φαρμακείου. Η βελτίωση ή αντικατάστασή τους έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή λειτουργία του.


εξοπλισμός φαρμακείου - πάγκος εξυπηρέτησης InnovoΟφέλη από την αναβάθμιση του εξοπλισμού
  1. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας είναι το πρώτο άμεσο όφελος. Εξαλείφεται ο χρόνος των άσκοπων μετακινήσεων εντός του καταστήματος. Αυξάνεται ο βαθμός οργάνωσης και απόδοσης των εργαζόμενων. Γίνεται ταχύτερη η εξυπηρέτηση των πελατών.
  2. Τα φάρμακα αποθηκεύονται με μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι εύκολα εντοπί σιμα και μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων τους. 
  3. Τα μη φαρμακευτικά προϊόντα αποκτούν θέσεις καλύτερης προβολής και η προώθησή τους γίνεται αποτελεσματικότερη.
  4. Το κατάστημα κερδίζει σε αισθητική, εμπνέει τους πελάτες και ελκύει νέο αγοραστικό κοινό.
  5. Ο φωτισμός ρυθμίζεται ανάλογα  με τους χώρους και τροποποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με την ποιότητα του φυσικού φωτισμού, εξοικονομώντας ενέργεια.
  6. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός δίνει λύσεις σε θέματα αρχειοθέτησης προϊόντων, οργάνωση του χώρου και ταχύτητα εξυπηρέτησης.
  7. Δίκτυα από φωτιζόμενα πάνελ, οθόνες προβολής μηνυμάτων και εξωτερικές ηλεκτρονικές σημάνσεις, δίνουν έμφαση σε  επιλεγμένα προϊόντα, αυξάνοντας το εμπορικό αποτέλεσμα.
  8. Τέλος, τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης-ψύξης επιδρούν θετικά στην αποτελεσματικότητα της εργασίας, στη σωστή συντήρηση των προϊόντων και στην δημιουργία μιας ευχάριστης αίσθησης στους επισκέπτες του φαρμακείου.

εξοπλισμός φαρμακείου - φωτιζόμενη βιτρίνα φαρμακείουΠώς αναβαθμίζεται
Όπως ειπώθηκε, το ιδανικό είναι να γίνει μια συνολική μελέτη και ένα υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το μέγιστο δυνατό. Αν δεν είναι εφικτό, προχωράμε σε μερική αντικατάσταση. Και στις δύο περιπτώσεις  είναι απαραίτητη η συμβουλευτική βοήθεια από ειδικούς στον χώρο αυτό. Έμπειροι και καταρτισμένοι, που θα βοηθήσουν στη σωστή ιεράρχηση των άμεσων αναγκών.
Η ουσιαστική αναβάθμιση ενός φαρμακείου γίνεται, όταν οι ρεαλιστικές του ανάγκες καλύπτονται από τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Στην Innovo ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
  • Έρχεται ο υπεύθυνος της εταιρίας μας στο κατάστημά σας. Εκεί καταγράφει τις ανάγκες του καταστήματος και τις δυνατότητες βελτιώσεων που υπάρχουν.
  • Μετά από σχετική μελέτη καταλήγει σε κάποιες προτάσεις.
  • Τις προτάσεις αυτές τις συζητάτε και από κοινού αποφασίζετε, σε ποιούς τομείς και με ποιόν τρόπο πρέπει να προχωρήσει η ανακαινιση φαρμακειου.

Ο εκσυγχρονισμός μπορεί να γίνει σταδιακά και βάσει χρονοδιαγράμματος, που θα συμβαδίζει με τις οικονομικές δυνατότητες, χωρίς να επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του φαρμακείου. 



7 σχόλια:

mediator είπε...

Αν η αναναίωση του εξοπλισμού γίνει σταδιακά και σε βάθος 2 ετών, πως είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρίες που τα παράγουν, θα έχουν και μετά από δύο χρόνια τα ίδια και δεν θα τα έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα να μην ταιριάζουν σε μας? Αν δηλαδή πάρουμε σήμερα μια συρταριέρα και θέλουμε να την επεκτείνουμε μετά από 2 χρόνια, θα βρούμε το ίδιο μοντέλο?

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα ότι με τα χρήματα που είχα διαθέσιμα θα είχα τέτοιο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια και καλές δουλειές.

kostas είπε...

Όλες οι εταιρίες βγάζουν τα μοντέλα τους και τα διατηρούν για μια δεκαετία τουλάχιστον. Η μόνη περίπτωση να βρεις το ίδιο μοντέλο είναι να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής. Γι΄αυτό καλά θα κάνεις να προτιμήσεις κάτι επώνυμο για να είσαι σίγουρος. Απ' ότι ξέρω η technyfarma είναι πολύ αξιόπιστη και πολύ μεγάλο όνομα στην αγορά. Πουλάει συρταριέρες σε όλη την Ευρώπη.

Mitsos είπε...

δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα , μην ανησυχείς. Αυτά έχουν προβλεφθεί από τα εργοστάσια. Και αυτοί προτιμούν να βγάζουν τα ίδια, παρά να αλλάζουν σχέδια κάθε λίγο.

Mitsos είπε...

Η απάντηση δόθηκε παρακάτω από κάποιον φίλο

Mitsos είπε...

Σε ευχαριστούμε, αν και κρατάς την ανωνυμία σου

Ανώνυμος είπε...

Κάθε κατάστημα καταλήγει να ψάχνεται για τον εξοπλισμό φαρμακείου, είτε για μια σημαντική αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση ή απλά για την αντικατάσταση της παλιάς επίπλωσης. Η σωστή απόφαση σχετικά με την απόκτηση του εξοπλισμού μπορεί να μετατρέψει την σύγχυση και την απελπισία σε μια συναρπαστική ευκαιρία για την εξυπηρέτηση των πελατών.

ανακαίνιση